bicara rasa

Monday, January 2, 2012

CELOTEH biasa~~

Assalamualaikum~~~


Well,dah lama tak menaip di blog, tiba2 terasa macam sesuatu..hehe...ada ja sebenarnya,cuma just melawat dan membaca blo2 orang lain...seronok sebenarnya membaca blog orang..bukan busy body, tapi melihat insan lain selain dari diri sendiri, mengambil iktibar yang tak berlaku kpd diri sendiri dan mencari semangat yang ada pada orang lain terutama mereka yang berada jauh dari kita...

Sebenarnya, sekarang ni tengah exam week...walaupun 2 papers ja, tapi dok sibuk menyiapkan thesis yang berkurun ditinggalkan sebab balik kampung..biasalah, memang perangai dari umur 13 tahun, bagi la cuti lama mana pon, kerja sekolah mesti disiapkan kat sekolah/hostel...kat rumah pantang buat..heehee..teringat zaman sekolah dulu, time cuti sekolah, bawa balik buku bukan main banyak sampai menyenget galas beg..tapi buatnya hareeemm...dok pulun buat time prep malam gak..hehe...Entahlah..dah jadi tabiat pulak sampai ke zaman u...di situ nampak sedikit con bila hantar anak ke hostel dalam usia muda..tapi tak boleh salahkan hostel sepenuhnya. diri sendiri faktor UTAMA!!ngeheheee...Bagi aku yang dah 11 tahun 'membesar' di hostel, rumah aku tempat untuk meluangkan sepenuh masa dengan family disebabkan masa aku terlalu sedikit dengan dorang. Jadi sekarang, bila balik kmpg, aku dah tak macam sekolah dulu dah...buku2 semua tinggal kat sini, bw balik kepok losong or kepok tok beng dan kepok keping..hehe..kalu duit lebih sikit ada la baju batik tengganu untuk my parents n siblings~~


setakat ni dulu kot berceloteh..syeh nk menulis thesis dh mai blk dah..sat lagi takot dia pi balik, tak larat nak hambat~~hehe


perjuangan menulis thesis n exam x selesai lg..huhu

wassalam~~

2 comments:

  1. tau xpa...memang x boleh..penyakit dr sek men dl..hehe..

    ReplyDelete